I vår närmiljö finns så mycket att hitta på som jag inte tänkt på förr. Jag tror det är denna sommar med corona som öppnat mina ögon. Utegym i anslutning till elljusspåren. Kulturminnesleder med mysiga promenadstråk. Vandringsleder och storslagen miljö. Allt inom bara några mils avstånd. Allt i princip gratis, förutom bensinpengar eller avgift i kollektivtrafiken.

Skogen

Extra mysigt blir det också om man packar en matsäck innan man ger sig av. Barn i allmänhet älskar picknick. Vi brukar packa ner lite varmchoklad, smörgåsar och lite frukt. Det gör nästan halva upplevelsen. Jag tycker dessutom att man blir skönt trött i kroppen av en dag ute. Se det som ett extra träningspass. Promenera, hoppa mellan stenar, gå en sträcka i terrängen.

Glöm inte att packa ner lite tålamod. En naturstig kan bli ganska tuff om barnen gnäller, jag vet. En kulturstig likaså. Men det är ju bland annat därför du har med dig matsäcken. För att kunna ta en paus och fylla på med energi. Dessutom fungerar det som en morot för de allra flesta barn.

Mitt tips är alltså att ta er ut i er närmiljö. Kolla på din kommuns hemsida om tips på saker att hitta på i närmiljön. Ett sätt att ta tillvara på livet!