Nu när det börjar bli sommar är det alltid lika kul att börja planera vad man ska göra på semestern, tycker ni inte? Jag tycker att det är superkul! Jag brukar försöka lägga till någon extra grej varje år där jag ska lära mig, eller i alla fall testa, något helt nytt. Ofta brukar det bli inom träning, men det kan också vara inom helt andra sfärer.

Jag testade tennis förra året (kan rekommendera dem: Haga Tennis), men det var inte riktigt min grej, så i år ska jag testa squash istället. Det är ju en perfekt sport att gilla under resten av året då det är en sport som spelas inomhus. Jag tror att jag kommer att gilla det mer än tennis, så jag har mycket att se fram emot!

Att resa bort under semestern

Idag är det fler och fler som tänker fler än en gång innan en flygbiljett bokas och det är naturligtvis jättebra att det är så många som tänker till istället för att bara köra på i samma gamla spår.

Jag brukar försöka hålla nere mina flygresor så att jag endast flyger några gånger varje år och jag behöver aldrig flyga inom arbetet. I många fall så blir semester betydligt mer spännande om man tar sig ut med tåg eller liknande, för man ser världen på ett annat sätt då.

Jag vill dock komma ifrån Sverige några gånger varje år, men jag flyger alltmer sällan till de destinationer jag vill. Jag kollar ofta runt efter kul resmål som jag kan åka till med tåg främst. Jag gillar verkligen att resa med tåg, så det passar mig som handen i handsken!

Att träna i andra länder

När jag är i andra länder så går jag aldrig till gym om det finns på hotellet eller liknande. Jag passar alltid på att löpträna om jag är nära en strand, cykla om det passar bra där jag befinner mig etcetera. Detta är ett sätt att lära känna en ny plats på ett mycket trevligt sätt, så jag rekommenderar er verkligen att göra så som jag gör!

En favorit är yoga om jag är på en plats med mycket klippor och sedan simmar jag såklart mycket också om jag befinner mig vid havet då det är varmt nog att simma. Jag väljer dock aldrig land efter hur det ser ut med träningsmöjligheter, utan det kommer som en extra bonus!