Nu börjar det vara riktigt mörkt ute. Det är i princip mörkt när man åker till arbetet och när man kommer hem från arbetet. Motivationen att träna utomhus grusas av både mörker och kyla. Själv försöker jag använda lunchen till att komma ut. Efter lunchlådan tar jag en rask promenad, oavsett väder (nästan). Jag behöver dagsljuset och luften. Det får mig att orka resten av dagen.

Dessutom vet jag att en 30 minuters rask promenad gör väldigt stor skillnad för hälsan. Den dagliga promenaden räcker för att halvera risken för många allvarliga sjukdomar, som hjärt- kärlsjukdomar. Dessutom tycker jag att det är så skönt att, med gott samvete, kunna spendera kvällen hemma med familjen sedan. Då har jag gjort ”lägstanivån” den dagen. Nu kompletterar jag såklart med annan träning, men promenaderna lägger grunden.

Jag kan även nämna att jag nyligen har införskaffat en Step up Bräda. Det är verkligen perfekt att ha i hemmet då man kan få in ganska intensiv träning på kort tid. Jag kan verkligen tipsa om att köpa en step up bräda, de dagar jag missar att promenera kan jag istället köra 10-20 min intensiv stepträning. Perfekt! För mer info och övningar spana in denna sajten.

Med en step up bräda får du bra träning

Hur gör du för att hålla dig hälsosam? Har du en plan? Jag tror att du behöver vara ganska schysst mot dig själv vad gäller hälsa och träning. I synnerhet när du lever ett, i övrigt, ganska aktivt liv. Kanske har du, precis som jag, hus och barn. Sätt inte för hög press på dig själv. Du kommer att leva ett mer hälsosamt liv totalt sett om du tränar och rör på dig på en lagom nivå men även vågar prioritera familjen och din återhämtning.