Det här med renovering är ju inte det mest populära man kan sysselsätta sig med, men vi tycker att det är superkul! Vi har alltid gillat att fixa och greja hemma, men nu när vi äntligen har ett hus så är det än mer spännande och kul!

Nu kan vi ju göra i princip vad som helst, så det är bara att köra på! Vi fixar mest inomhus för tillfället, eftersom vi inte ska göra mycket mer än lite uppfräschning på utsidan, vilket är kul. Om vi hade köpt ett hus som behövde mycket jobb på utsidan så kanske vi hade skippat det, för det känns mindre kul att pyssla med.

Ta det lugnt!

En sak som många tänker på när man talar om renovering är stress då det är så att många upplever mycket stress när de renoverar. För att slippa det och istället bara ha en trevlig upplevelse tillsammans med familjen så kan man planera saker och ting i så hög utsträckning som möjligt. Gör man bara det så går det hela betydligt bättre!

Det kan vara svårt att hålla familjen på gott humör under renovering, men om man bara ser till att alla har något att göra så brukar det bli bra. Vidare ska man tänka på att inte stressa och att överlag göra det till ett roligt gemensamt projekt. Gör man det så är det inte mycket som står i vägen för att detta kommer att bli en av de roligaste sakerna ni gör tillsammans som familj!

Glöm inte bort annat under tiden!

Det är också viktigt att komma ihåg att göra vanliga saker under tiden man renoverar. Vi är till exempel noga med att träna som vanligt och att gå ut och käka middagar, träffa kompisar med mera. Om man bara renoverar som en tok så blir det inte bra, utan man måste komma ihåg resten av livet också.

Vare sig man spelar tennis, löptränar, spelar squash eller vad man nu gör så ska man ta sig tiden att göra det så att man är nöjd och belåten! Det är inte att fly undan ansvar för huset, det är att ta en paus så att man har ny kraft!